Over Anchelle 2021-02-10T15:29:52+01:00

Wie ben ik?

“Ze noemen mij wel de hippe leefstijlcoach”

Ik ben Anchelle Doets (57jaar), heb een LAT relatie met Paul en ben moeder van een volwassen zoon en dochter, heb 3 bonuszoons en 4 bonuskleinkinderen. Het vrijgevochten karakter heb ik van mijn moeder: zij was een “Hippie”. We woonden op een boerderij waar ook mijn oma’s en opa inwoonden: we leerden van elkaar en inspireerden elkaar. Mijn moeder en tante waren voorbeelden voor mij. Daadkrachtige, geëmancipeerde vrouwen die zichzelf ontwikkelden en ook nog goed voor zichzelf zorgden. De gezonde unieke leefstijl van mijn moeder werd mij met de paplepel ingegoten. Ik groeide op met gezonde groenten uit de moestuin en kreeg al vroeg bieten/wortelsap. Na mijn scheiding zorgde ik grotendeels voor de kinderen en werkte ik parttime in het bedrijfsleven. Mijn passie voor verbinding, organiseren en een gezonde leefstijl kon ik kwijt tijdens de Me-time verwenweekenden die ik voor vrouwen organiseerde. Ik zag vrouwen opbloeien tijdens zo’n weekend met tijd en aandacht voor zichzelf. Ook de herkenning en erkenning in de groep zorgde voor een extra boost: je hoeft het niet alleen te doen. Ik merkte dat ik een inspiratiebron was voor de vrouwen om mij heen door op een “hippe” manier een gezonde leefstijl te integreren in mijn leven. Toen de opleiding tot integraal leefstijlcoach op mijn pad kwam, viel alles op zijn plek.

Wat ik zelf al van nature deed, leerde ik hier: niet alleen gezonde voeding is van invloed op je gewicht, ook je manier van bewegen,  ontspanning en je slaappatroon. Het is een prachtige ontwikkeling dat nu ook de overheid het belang van een gezonde leefstijl steeds serieuzer neemt en steeds meer mensen daarvan bewust worden. Mijn missie is om 50+ vrouwen met overgewicht en stress, uit de sleur te halen, zodat ze lekker in hun vel komen te zitten door ze op een praktische en speelse manier te laten ervaren hoe ze met simpele aanpassingen hun leefstijl kunnen veranderen, zodat ze vitaal hun leven kunnen leiden in plaats van lijden.  Tijdens een workshop, training of coachtraject gebruik ik graag mijn creativiteit en ‘out-of-the-box’ denken. Ik breng je letterlijk en figuurlijk op een speelse wijze in beweging, bij voorkeur in de keuken en buiten. Na mijn opleiding beweegcoach en mindful wandelcoach vind je mij steeds vaker in de natuur, ook met klanten. Het helpt je om vanuit je hoofd weer bij je gevoel te komen. Als je bij mij een sessie volgt, dan kun je rekenen op spontane en creatieve acties die je stimuleren en inspireren om je doel te bereiken.

Anchelle Doets

“Geluk is dichterbij dan je denkt, geluk zit in jezelf.”

Ik had een droom

Een aantal jaar geleden werkte ik in het centrum van Amsterdam in een stressvolle kantoorbaan in een hele hectische omgeving. Als ik wakker werd zag ik al op tegen de dag, terwijl die nog niet eens begonnen was. Dat moest anders, maar ik was bang om de zekerheden die deze baan mij bood op te zeggen. Als alleenstaande moeder van een zoon en dochter met een eigen huis en hypotheek durfde ik niet.

Opleidingen

En toch deed ik het, ik pakte de regie en na het volgen van de Post-HBO registeropleiding tot integraal leefstijlcoach bij MARK Academy, nam ik het besluit om mijn stressvolle baan op te zeggen. Ik leerde tijdens de opleiding om mijn angst om te zetten in vertrouwen en ruimte te maken voor mijn droom om op mijn geheel eigen wijze mensen te inspireren om gezond, gelukkig en plezierig te leven. Ik ben en wil daarin een voorbeeld voor anderen zijn. Op dit moment integreer ik in al mijn sessies ook de kennis die ik heb opgedaan tijdens de opleiding Beweegcoach en Mindful Run Wandelcoach.

Na de opleiding tot integraal leefstijlcoach bij MARK Academy en de train de trainer opleiding Vit@al! volgde ik nog een aanvullende opleiding tot beweegcoach bij Sonnevelt Opleidingen, een trainersopleiding bij bellicon (trampoline) en recent de opleiding tot Mindful Run Wandelcoach. Dromen, durven, doen. Ik wil jou laten zien, dat ook jij dat kan. Waar wacht je nog op?

Tijd nemen voor jezelf is een keuze

10 GRATIS TIPS

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang 10 gratis tips voor meer energie.

Schrijf je hier in