Over Anchelle 2018-10-17T11:12:02+00:00

Wie ben ik?

Anchelle Doets (55 jaar). Moeder van Jens (23) en Lois (20). Partner van Paul. Samen met mijn zoon en dochter woon ik in Landsmeer, waar ik ook mijn coachruimte aan huis heb (maar meestal neem ik mijn klanten mee naar buiten) en een grote open keuken waar ik regelmatig kooksessies organiseer. Mijn passie is lekkere gezonde voeding en buiten bewegen. Ik heb een hekel aan kant en klaar voeding en de sportschool vandaar. Ik ben energiek, ambitieus, nieuwsgierig en een tikkeltje eigengereid. Daarom besloot ik het roer vanaf mijn 45e om te gooien en naast mijn stressvolle parttime kantoorbaan een opleiding gewichtsconsulente te doen. Het paste voor mij echter niet om mensen te coachen door middel van calorie lijstjes, zoals ik op de opleiding geleerd had. Liever organiseerde ik kookavonden met vooral veel groenten op het menu of werd ik gevraagd door bedrijven om dat in opdracht te doen. Veel mensen heb ik daardoor kunnen inspireren dat gezond eten heel lekker en simpel kan zijn. Voor een gezonde leefstijl is alleen goede voeding niet voldoende. Toen de opleiding tot integraal leefstijlcoach op mijn pad kwam, viel alles op zijn plek.

Het is een prachtige ontwikkeling dat nu ook de overheid het belang van een gezonde leefstijl steeds serieuser neemt en steeds meer mensen daarvan bewust worden. Ik wist het al, maar inmiddels is er ook wetenschappelijk bewijs dat leefstijlaanpassingen effect hebben op bepaalde ziekten. En beter nog om te voorkomen dat je ziek wordt, dus door te investeren in je gezondheid voor de toekomst. Mijn missie is het om mensen daarbij te helpen en inspireren. Tijdens een workshop, training of coachtraject gebruik ik graag mijn creativiteit en ‘out-of-the-box’denken. Ik breng je letterlijk en figuurlijk op een speelse wijze in beweging, bij voorkeur buiten. Na mijn opleiding beweegcoach en mindful wandelcoach vind je mij steeds vaker in de natuur, ook met klanten. Het helpt je om vanuit je hoofd weer bij je gevoel te komen. Als je bij mij een sessie volgt, dan kun je rekenen op spontane en verrassende acties die jou stimuleren of inspireren om je doel sneller te bereiken.

Anchelle Doets

“Geluk is dichterbij dan je denkt, geluk zit in jezelf.”

Ik had een droom

Een aantal jaar geleden werkte ik in het centrum van Amsterdam in een stressvolle kantoorbaan in een hele hectische omgeving. Als ik wakker werd zag ik al op tegen de dag, terwijl die nog niet eens begonnen was. Dat moest anders, maar ik was bang om de zekerheden die deze baan mij bood op te zeggen. Als alleenstaande moeder van een zoon en dochter met een eigen huis en hypotheek durfde ik niet.

Opleidingen

En toch deed ik het, ik pakte de regie en na het volgen van de Post-HBO registeropleiding tot integraal leefstijlcoach bij MARK Academy, nam ik het besluit om mijn stressvolle baan op te zeggen. Ik leerde tijdens de opleiding om mijn angst om te zetten in vertrouwen en ruimte te maken voor mijn droom om op mijn geheel eigen wijze mensen te inspireren om gezond, gelukkig en plezierig te leven. Ik ben en wil daarin een voorbeeld voor anderen zijn. Op dit moment integreer ik in al mijn sessies ook de kennis die ik heb opgedaan tijdens de opleiding Beweegcoach en Mindful Run Wandelcoach.

Na de opleiding tot integraal leefstijlcoach bij MARK Academy en de train de trainer opleiding Vit@al! volgde ik nog een aanvullende opleiding tot beweegcoach bij Sonnevelt Opleidingen, een trainersopleiding bij bellicon (trampoline) en recent de opleiding tot Mindful Run Wandelcoach. Dromen, durven, doen. Ik wil jou laten zien, dat ook jij dat kan. Waar wacht je nog op?

Tijd nemen voor jezelf is een keuze

10 GRATIS TIPS

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang 10 gratis tips voor meer energie.

Schrijf je hier in